0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

🚚 🏓 Gratis fragt over 699 kr 🏓 🚚

0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

HomeForbundsnytBordtennis DanmarkBTDK: Vandt sit DM nummer 100 i Herlev 77-årige Niels Ramberg skrev...

BTDK: Vandt sit DM nummer 100 i Herlev 77-årige Niels Ramberg skrev histor

Vandt sit DM nummer 100 i Herlev

77-årige Niels Ramberg skrev historie i Herlev – måske på tværs af alle idrætsgrene.

Veteran-DM i Herlev blev nærmest historisk. Det lykkedes nemlig Virum-spilleren Niels Ramberg at vinde sin DM-guldmedalje nummer 100. En helt enestående og utrolig præstation, som formentlig ikke overgås af nogen anden atlet i nogen som helst idrætsgren i Danmark.

DM-guld nummer 99 kom hjem søndag formiddag i herredouble og nummer 100 blev sikret senere på dagen, da Niels Ramberg vandt mixeddouble sammen med Anne Marie Vedel fra BTK 61 – præcis 60 år efter at de to sammen vandt junior-DM i mixed-double i 1964.

På sidelinjen var flere af Niels’ familiemedlemmer, som kunne lykønske ham med bedriften, hvor han i øvrigt selv har beskrevet den lang vej dertil i bogen “På vej mod de 100”.

Det allerførste DM-guld vandt Niels Ramberg i drengesingle i 1960 og siden er det i gennemsnit blevet til halvanden DM-guldmedalje om året for den i dag 77-årige Niels Ramberg, som også har vundet over 30 medaljer til VM og EM for veteraner – og i øvrigt stiller op til VM i Rom til sommer som forsvarende verdensmester.

Men hvordan bevarer man vinderinstinktet og medalje-tørsten efter så mange år?

“For 10-15 år siden begyndte jeg at tænke over, hvor mange medaljer jeg egentlig havde vundet, og så begyndte jeg at tælle. Jeg afstemte det med statistikker hos Dansk Bordtennis Union og min klub, så jeg var helt sikker. Og det fik mig til at overveje, om jeg om kunne nå de 100. Det kunne jo være sjovt” konstaterer Niels Ramberg, som dagen igennem konstant er blevet stoppet i både Herlev Hallen og annekshallen af spillere fra nær og fjern, der lige skulle ønske tillykke.

Ramberg lægger da heller ikke skjul på, at kammeratskabet på tværs af klubber også er en stor drivkraft og motivation.

Og det var der masser af i Herlev Hallerne, hvor flere hundrede bordtennisspillere deltog i DM for spillere i +40-rækkerne.

Og her lykkedes det faktisk også Niels Ramberg at vinde sin medaljer nummer 101, da han søndag eftermiddag kunne føje endnu en dansk mesterskabstitel i herresingle til sit i forvejen imponerende sportslige cv.

Derudover vandt han om lørdagen sølv for hold i +60 års-rækken, hvor Niels Ramberg og holdkammeraterne bl.a. slog Herlev undervejs.

Foto 1:
Niels Ramberg med sin guldmedalje nr. 100, som han vandt i mixeddouble

Foto 2:
Niels Ramberg med sin guldmedalje nr. 100, som han vandt i mixeddouble sammen med Anne Marie Vedel fra BTK61

Roskilde Bordtennis, BTK61 Herlev Bordtennis Niels Ramberg
Source

Seneste nyt

Esbjerg: Malik er udtaget til EM i Malmø fra 12-21. juli. Malik skal repræsente

Malik er udtaget til EM i Malmø fra 12-21. juli. Malik skal repræsenterer Danmark i single, Double, mix og hold. Vi krydser fingre og...

Hvidovre: OLIVER TIL UNGDOMS EM…

🇩🇰🏆 - Idag tager Oliver hul på sit første UEM! Det gør han for U19 Herre landsholdet. Mesterskabet spilles i Baltiska Hallen i Malmö. Det...

BTDK: KlubNyt – Juli 2024 er her! Sommerlukning hos Bordtennis Danmark, m

📢 KlubNyt – Juli 2024 er her! 📢 Sommerlukning hos Bordtennis Danmark, medlemsfordele, OL og meget mere! Dette nyhedsbrev er spækket med spændende informationer og...

MANGLER DU BORDTENNISUDSTYR?

Tilbud

GEWO battræ In-Force PBO-PC OFF

Original price was: 1.000,00 kr..Current price is: 705,00 kr..
Tilbud

HALLMARK - Belægning - Tactics LP

Original price was: 295,00 kr..Current price is: 262,50 kr..