Gæsteartikel af Tim Benjamin Hansen

I den netop overståede weekend har min bedre halvdel Rebekka Mosgaard og jeg været til et stort bordtennisstævne i Ribe. Vi boede på en bondegård i Gredstedbro, hvilket var super hyggeligt og idyllisk. Herunder vil jeg komme med et referat af mine præstationer ved stævnet.

Klasse 2 (lørdag)

Jeg lægger ud med at spille klasse 2. I puljen starter jeg med at spille en god solid kamp mod den topseedede i gruppen, men jeg må i sidste ende desværre erkende, han bare var det bedre selvom jeg var nede 2-1 og oppe 8-5. I fjerde sæt taber jeg 3-1, han havde omkring 300 mere i rating end mig, hvilket er en ret stor forskel, så jeg er godt tilfreds med min indsats i denne kamp.
I kamp 2 i gruppen møder jeg en tysk spiller med korte knopper og da jeg selv spiller med lange knopper bliver det en svær kamp som jeg desværre taber med 3-1.
Inden sidste kamp i gruppen står det fast, at jeg desværre ikke kan gå videre og den kamp er reel uden betydning og jeg beslutter mig for at prøve at komme igang i den kamp. Det virker desværre ikke rigtig og jeg taber kampen 3-0 og ender dermed sidst i gruppen. Ikke den bedste start på Ribe stævnet.

Herre klasse 2 double

Næste række lørdag er herre klasse 2 double sammen med min gode ven Emil Povlsen fra BTK Tateni. Doublerækkerne er lavet således, at det er knald eller fald fra første kamp af og vi møder 2 stærke spillere fra Ribe Bordtennis. På trods af fine chancer i både første og tredje sæt ender vi med at tabe kampen 3-0. Det føles virkelig ærgerligt, da vi havde gode chancer i den kamp, men vi er dermed ude af rækken.

Herre klasse 1


Sidste række lørdag er herre klasse 1. Efter de 2 første rækker på lavere niveau var mine forhåbninger til klasse 1 ikke det store, da det er et væsentligt højere niveau end de andre rækker jeg havde spillet samme dag og da jeg ikke havde vundet en eneste kamp gik jeg ind til rækken med et mål om at have det sjovt og gøre alt, hvad jeg kunne for at presse modstanderne. I kamp 1 møder jeg Mikkel Skovborg fra Roskilde, som er topseedede i gruppen og os senere vinder rækken. Jeg kommer i modvind fra starten af. Jeg taber de 2 første sæt med 11-2 og 11-4 og er bagud 8-4 i tredje sæt inden jeg begynder at ramme alt, så jeg kommer op 10-9 i sættet, men kan desværre ikke lukke sættet og taber kampen 3-0, men en rigtig fin indsats i kamp 1. I kamp 2 møder jeg Dines Hammeken fra BTK Tateni og kommer flyvende fra start med et rigtig godt spil og vinder første sæt 11-2. I opholdet mellem 1 og 2 sæt har jeg en følelse af, at jeg sagtens kan vinde den kamp. Det håb bliver dog hurtigt annulleret af et tabt sæt 2 med 11-4. Jeg vinder dog de efterfølgende 2 sæt med 11-5 og 11-6 og dermed vinder jeg min første kamp til stævnet.
I kamp 3 skal jeg møde Sebastian Frejo fra Triton. Resultaterne havde artet sig sådan, at vi spillede om, hvem af os der skulle gå videre. Jeg starter flyvende ved at komme op 10-8, men ender desværre med at tabe sættet 13-11. I sæt 2 er jeg lige så klar som i første sæt og vinder dette sæt 11-9. I tredje sæt bliver det lige så tæt som de 2 første sæt igen med sætbold, men taber her igen med 12-10. Så med lidt flere marginaler kunne jeg sagtens have vundet den kamp 3-0. I fjerde sæt er der desværre ikke mere at skyde med og jeg taber sættet 11-5 og dermed også kampen, ryger desværre ud af gruppen som 3’er. Ellers en godkendt klasse 1.

Søndag


Dagen starter med, at jeg spiller den række jeg hører til ift. min rating klasse 3. Jeg er topseedede i min gruppe og lægger ud med at møde en anden langknop spiller Daniel Winther fra Esbjerg. I første sæt har jeg godt styr på Daniel som jeg vinder 11-3 over, men i de næste 2 sæt bliver jeg alt for passiv og laver rigtig mange fejl som jeg så taber 11-5 og 11-1. Jeg får noget kyndig coaching af Frederik Olsen fra Slagelse som får mig tilbage på rette spor og jeg vinder 4 sæt med 11-5. I 5 sæt kommer jeg foran 9-0 og vinder sættet 11-4 og dermed kampen.
I kamp 2 får jeg en walkover, altså sejr uden kamp, da en af de 2 tyskere vi har i gruppen ikke møder op.
Inden sidste kamp er jeg videre og skal spille om førstepladsen mod en anden dygtig offensiv tysk spiller. Efter en vild kamp vinder jeg 3-1 og er dermed videre som 1’er.
I 1/8 delsfinalen møder jeg endnu en dygtig tysk spiller og det bliver også en vild kamp med en masse god bordtennis som jeg i sidste ende ender med at vinde forholdsvis sikkert med 3-1 og dermed spiller jeg mig i kvartfinalen, hvor jeg skal møder Patrick fra Esbjerg. Vi har mødtes en del gange før og spillet utrolig tætte kampe og denne kamp er ingen undtagelse. Jeg vinder første sæt sikkert med 11-7 men de næste 2 sæt er Patrick ovenpå og vinder dem 11-9 og 11-5. Han er utrolig dygtig i de sæt til at spille mig i knopperne, så jeg overvejer i sæt opholdet mellem 3 og 4 sæt, hvordan jeg skal komme ud af denne svære situation. Jeg kommer frem til, at jeg er nødt til at varierer mit spil og twiddle en del, så han ikke bare kan spille rent ned til knopperne. Det lykkedes mig at få varieret spillet tilpas meget og komme ind med min forhånd, så jeg vinder sættet 11-7 og dermed skal vi ud i et afgørende 5 sæt. Jeg får en flyvende start i 5 sæt, hvor jeg kommer foran 3-0 og så ved jeg ikke helt præcist, hvad der sker Patrick spiller virkelig godt og jeg laver uhørt mange fejl og kommer bagud 8-5 inden jeg tager en timeout fordi jeg godt kan se at jeg må få brudt hans rytme og tænke over, hvad jeg skal gøre. Det lykkedes mig at komme på 8-10, men Patrick har 2 match bolde, men med god opbakning fra Slagelse lejren kommer jeg tilbage i kampen og ender med at vinde sættet og dermed kampen med 12-10 i 5 sæt. Det var virkelig en fed kamp at spille.
I semifinalen møder jeg en anden langknop spiller fra Viby, Emil Rasmussen. I første sæt er det virkelig tæt. Jeg kommer op med 10-8, men får ikke lukket sættet og taber dermed sættet 12-10. I andet sæt er jeg hele tiden et skridt efter og taber sættet forholdsvis klart med 11-6. I tredje sæt får jeg en flyvende start og kommer op med 8-4 og 10-7, men kan desværre heller ikke lukke det sæt som jeg taber 13-11 og dermed kampen 3-1. Men samlet set er jeg virkelig godt tilfreds med min 3. plads.

Klasse 3 double

Så skulle en lang weekend afsluttes med klasse 3 double med en x makker Hans Gehlert fra Vojens. Han havde også lange knopper, så en god kombi. I kamp 1 møder vi et tysk par som vi slår ganske sikkert med 3-0. I kvartfinalen møder vi så Marielle og Katrine fra Roskilde og i en ellers velspillet kamp. Vi vinder kampen forholdsvis sikkert med 3-0. I semifinalen stod vi med 2 spillere fra BTK 71 (Daniel og Nicolaj). Efter en flyvende start kommer vi foran 2-0, men derefter ændrer de taktik og løfter høje bolde til min doublemakker og dem er han ikke glad for. Vi ender desværre med at tabe med 3-2, men ender med en rigtig fin 3. plads der.

En lang weekend i bordtennissens tegn er dermed overstået. Tak til alle for en fed weekend, specielt til alle de fede mennesker jeg kender rundt omkring i hallerne, og tak til Ribe BTK for et fedt arrangement. Det er altid en fornøjelse at komme til Danmarks Fedeste Stævne.

Og tusind tak til Emil Povlsen, Thomas Heinola og ikke mindst min elskede forlovede Rebekka Mosgaard for at gøre weekenden til noget helt specielt🥰

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her