Det internationale bordtennisforund ITTF er i dag kommet med en erklæring om, at forbundet følger den internationale olympiske komites (IOC) linje i de spørgsmål og dilemmaer der er opstået vedrørende sanktioner og mulige udelukkelse af russiske aktiviteter inden for bordtennis.

Det fremgår ikke i detaljer hvad det konkret betyder, men IOC har overordnet meldt, at de anbefaler at alle idrætsforbund udelukker russiske og hviderussiske atleter fra internationale konkurrencer. Kan det ikke lade sig gøre af juridiske eller logistiske årsager, bør idrætsforbundene bestræbe sig på, at russere og hviderussere optræder som neutrale atleter uden nationale flag, symboler eller nationalmelodier.

ETTU har på samme måde erklæret, at det europæiske forbund følger ITTF og de anbefalinger, der må komme derfra.

Uklar melding?
Begge bordtennisforbund udtrykker deres store bekymring om situationen, men kritiske røster har allerede været aktive på ITTF’s sociale medier. Flere brugere mener at ITTF’s erklæring er for uklar, og eksempelvis påpeges det, at forbundets erklæring beskriver situationen som en konflikt, hvor situationen i vidt omfang opfattes som krig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her