Motivu er et stærk digitalt værktøj til medlemsvækst i bordtennisklubben

August og September er supervigtige måneder i de fleste idrætsklubber, hvor klubben ønsker flere medlemmer – og hvilken bordtennisklub drømmer ikke om fyldte træningshold? Bordtennis Danmark og DGI Bordtennis har i hvert fald en prioriteret strategi, der handler om, at bordtennissportens medlemstal skal vækste markant, og det er altså NU – nu hvor sommerferien er ved at slutte – at både børn, unge, voksne og også 60+’ere går og finder ud af, hvordan fritiden skal bruge i det kommende skoleår.

Og her kommer Motivu ind i billedet. Motivu har ad flere omgange vundet priser for at have udviklet en stærk løsning til medlemsrekruttering – og de stiller basispakken til rådighed for klubberne helt gratis.

I basispakken findes

  • Værktøj til digital tilmelding til gratis prøvetræning for potentielt nye medlemmer
  • Oprettelse af ubegrænset antal admins og trænere
  • Synlighed på Motivu.dk
  • Synlighed i google-søgninger (fx “Fritidsaktivitet i Slagelse” e.lign.)
  • Mulighed for integration til bordtennisklubbens egen hjemmeside.
  • Bekræftelse på tilmelding
  • Besked til træner og admin
  • Påmindelse til tilmeldte potentielle nye medlem
  • Automatisk fremsendelse af mail med link til indmeldelse efter gennemført prøvetræning

Værktøjet kræver, at en af klubbens ledere opretter trænerne og de træningshold, hvor der pt. er ledige pladser. Resten af forløbet sker automatisk. Der er derfor mulighed for at spare på de frivillig-ressourcer der eller skulle være til rådighed til at tage telefonen, give træneren besked samt følge op på prøvetræningen med et tilbud om medlemskab – opgaver der, må vi vist indrømme, har det med at blive nedprioriteret, når først hverdagen indfinder sig i klubben.

Video: Hvad er Motivu?

Motivu har lavet en explainer-video, der giver en rigtig god forståelse for hvad Motiviu er, og hvordan du kan hjælpe din klub i gang.

Enkelte bordtennisklubber er allerede på Motivu

En søgning på Motivus bordtennis-sektion fortæller, at 3 bordtennisklubber allerede er aktive på Motivu. Der er tale om Frederiksberg Bordtennisklub, Tommerup Idræt, Hillerød GI Bordtennis og så er der faktisk også mulighed for at tilmeldes bordtennisprøvetræninger i Firmaidræt Odense.

Eksperter i annoncering målrettet medlemsrekruttering

Budgetterne i de fleste bordtennisklubber rækker formentlig kun til den gratis udgave af systemet – som jo altså er en pakke med rigtig gode værktøjer. Men måske kunne en fondsansøgning dække abonnementet på en premiumpakke + eventuelle annonceringsudvidelser.

Da VoresBordtennis.dk kontaktede Motivu, fortalte de at de har ekspertise i rekruttering via annoncer, hvor de med nærmest milimeternøjagtighed kan målrette annoncerne til lige præcis at ramme fx Hanne, der er mor til Sofus på 8 år, som lige nu går og overvejer, hvilken fritidsaktivitet, han skal starte på eftersommerferien. Annoncematerialet kan eksempelvis være i videoformat, som Motivu også gerne kommer ud og producerer – hvis altså klubben kan skaffe de ekstra kroner det koster.

Premium-udgaven af systemet giver en række ekstra fordele, men eksemplerne fra Hillerød, Frederiksberg og Tommerup viser, at der er fine muligheder for at komme igang med den gratis basis-version.

Åben Motivu.dk

Rygstød til en god sæsonstart

Denne artikel kunne måske minde lidt om en reklame for Motivu, men der er ingen aftaler mellem Motivu og VoresBordtennis. Med disse ord ønsker voresbordtennis.dk at give inspiration og rygstød til de danske bordtennisklubber, så I får en god sæsonstart med forhåbentlig masser af nye bordtennismedlemmer til glæde for alle bordtenniselskere i Danmark.

Artiklens forfatter: Torsten Olav Sejr Hansen, redaktør på voresbordtennis.dk

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her