Af Tim Benjamin Hansen
Gennemgang af de månedlige turneringer: Januar 2022

Amateur tier
Amatør turneringen var der desværre ingen danske deltager.


Pro Tier
I Prorækken havde vi fin repræsentation af hele 3 danskere.
Jan.Wincentsen, BO2021 og Tobiasbroendum. Her kommer et referat af deres præstationer.

Jan.Wincentsen
Jan trådte ind i 2.runde af turneringen hvor han skulle møde den 24 seedede fra Canada Flighter24 og da Jan selv var 105 seedede så det ud til at blive en meget svært opgave Jan skulle på. Det viste sig også hurtigt til at blive en for stor mundfuld for den garvede fynbo som desværre taber 3 gange 2-0 til canadierne.

BO2021
Bo lagde du med at skulle møde arrangøren af de månedlige turneringer Ian Witt. Bo var topseedet i rækken og Ian var lige kommet op fra amatørrækken, så der var på forhånd lagt op til et ensidigt opgør, og selvom Ian gjorde hvad han kunne, blev det til en stensikker sejr til Bo, og han var dermed videre til 3. runde.

Denne kamp skabte noget af et drama. Ahma som er fra Finland og 49. seedet lægger godt ud med at vinde den første kamp, men derefter vinder Bo de næste 3 kampe, og dermed vandt han – men Ahma er sikker på at Bo kun har vundet 2 kampe. Derfor fortsætter de og spiller 2 kampe mere, som Ahma vinder – så hvem er så videre? Det skal Ian Witt, arrangøren af turnering bestemme, og heldigvis udnævner han Bo som den retmæssige vinder, da han først har vundet 3 kampe. Bo er videre til Kvartfinalen.

I kvartfinalen skulle Bo så op imod Solidslime som både er moderator for spillet og leder af det kinesiske community, og det bliver en meget tæt affære, som Bo heldigvis vinder med 3-1, og dermed har vi Bo videre til semifinalen.

I semifinalen møder han den 36. seedede italiener Burrodiarachidi. Denne kamp bliver fyldt med spænding og godt spil fra begge sider, men den førsteseedede dansker kommer desværre til kort, og ryger dermed over i kampen om 3-pladsen.

I kampen om 3-pladsen møder han spotten Austen76 og her er der ikke meget at gøre for Bo, selvom han gør alt hvad han kan, ender han desværre med at tabe kampen 4-1, men får en rigtig flot 4-plads og en fin trøstepræmie i form af 30 dollars.

Tobiasbroendum
Tobias lagde ud i sin 2. runde kamp mod den 110 seedede Baseliner med at vinde utrolig sikkert 3-0. Tobias som selv var 19. seedet var på forhånd stor favorit, så det var en rigtig fin start for Tobias. I 3.runde skulle Tobias op i mod den 46 seedede Crazycat, og det blev ligeledes til en sikker 3-0 sejr, og dermed endnu en ‘Walk In The Park’ for Tobias, der dermed sikrede sig en 4.runde kamp. I denne 4.runde skulle Tobias op imod Pro tier rækkens på daværende tidspunkt højest rangerede på verdensranglisten Allebylund fra Sverige, og naboopgøret blev til en på papiret let sejr mod den 14. Seedede svensker med 3-0. Men undertegnede snakkede efterfølgende med Tobias, og det skulle have været en tæt kamp, hvor Svenskeren kom bedre og bedre med, men Tobias trak den hjem sikkert, og var dermed videre til 1/8 dels finalen, hvor han skulle op i mod den 3. seedede amerikaner Williamshang. Her blev det endnu et tæt opgør, som Tobias dog endte med at vinde 3-1 og dermed spillede han sig så i kvartfinalen.

I Kvartfinalen skulle Tobias op i mod den 11.seedede fra Spanien, og denne kamp blev streamet på den officielle stream, og det var en kamp, hvor begge spiller havde en dominerende baghånd og en mindre god forhånd. Denne kamp blev et tæt opgør, som Tobias endte med at trække i land med 3-0. Det lyder måske ikke tæt men alle kampene var ekstremt tætte, så som sagt vandt Tobias og havde nu spillet sig i semifinalen. Vi havde dermed 2 danskere i hver deres semifinale, hvilket i sig selv er en rigtig imponerende præstation. I semifinalen skulle Tobias op i mod den 7.seedede skotte, som Bo2021 tabte 3-plads kampen til, så ja I gættede rigtigt – Tobias vandt denne semifinale stensikkert med 4-1 og spillet sig dermed i finalen.

I finalen stod Tobias overfor Bo2021’s banemand fra semifinalen den 36.Seedede Italiener Burrodiarachidi og denne finale blev noget af det vildeste, jeg personligt har set i e-bordtennis regi. Tobias kommer ind til kampen med et skadet håndled og en elitestrap der er gået i stykker lige inden finalen, så ikke de optimale forberedelser for danskerne og det ses også tidligt i kampen, hvor Tobias laver rigtig mange uprovokerede fejl med hans baghånd, der ellers er usvigelig sikker. Intet fungerer for Tobias, der kommer bagud 3-1 i kampe, og det ser ud til, der ikke er nogen vej tilbage. Burrodiarachidi har endda mesterskabsbolde i 5. kamp, men ved lidt held og taktisk snilde får Tobias reduceret til 2-3 i kampe, og dermed er dysten helt åben igen. I næste kamp virker italieneren helt ved siden af sig selv, tydeligt påvirket af de missede matchbolde. Det resulterer i en sikker dansk 2-0 sejr i kamp 6, og dermed har Tobias udlignet til 3-3 i Kampe. Så skulle de ud i en afgørende kamp, hvor Tobias klart gik ind til den kamp med det psykiske overtag. Det ses også i kampen, hvor Tobias får gang i baghånden, og lægger stort pres på Burrodiarachidi og til sidst ender Tobias med at fuldføre et verdensklasse-comeback og bliver kronet som den første danske vinder af en månedsturnering og en præmiesum på 120 Dollars. Kæmpe stort tillykke til Tobias Brøndum. Virkelig velfortjent.


Elite tier

Eliterækken – I eliterækken var vi rigtig stærkt besat med hele 6 spillere:
Npiet, Nick195b, DK_Spinmonster, DK_Faurschou, Poul.s_DK og 2rsten.

2rsten
Torsten var med for første gang i den månedlige turnering, og direkte ind i eliterækken var noget af en prøvelse for Hillerød-spilleren. Han skulle i sin første optræden møde den 48.seedede amerikaner Getkong, som er kendt for en masse underskru. Torsten, som selv var 81. seedet, skulle dermed på en hård opgave i sin debut, der ovenikøbet blev streamet på den officielle Twitch kanal. Det starter rigtig godt for Torsten, som vinder den første kamp med sin velkendte sideskruede spillestil væk fra bordet, og bringer sig foran 1-0 i kampe, men selvom han er tæt på at tage de næste 2 kampe udebliver overraskelsen og Torsten ryger desværre ud, men en mere end godkendt debut for Torsten i hans første optræden.

Poul.S_DK
– Poul lagde ud i første runde med at møde den 93. seedede brasilianer Superhipers. Poul var selv 36 seedet, så der var lagt op til en ensidig affære, og det blev det også Poul, der vandt kampen nemt med 3-0 og spillede sig dermed videre til 2. runde, hvor han skulle møde den erfarne Tysker Fischer, som var 29. seedet, så var langt op til et meget tæt opgør mellem de 2 spillere. Og ganske rigtig blev det et utroligt tæt opgør, som Tyskeren desværre trak sig sejrrigt ud af, og dermed sluttede turneringen desværre for Poul i 2.runde.

DK_Spinmonster (Undertegnet)

– Jeg var oversidder i 1.runde, og skulle derefter møde den 44. seedede Ericvl fra Belgien. Jeg var selv 21. seedet så der var lagt op til en overkommenlig, kamp men sådan skulle det bestemt ikke blive.

Jeg havde en masse problemer med tracking og internet, og det gjorde det til en meget vanskelig kamp, som endte ud i en 5. og afgørende kamp, hvor jeg rent faktisk troede, jeg havde tabt. Jeg var nede 9-5 i afgørende sæt, men så fik jeg justeret nogle ting og vandt kampen 14-12 i afgørende sæt. Det var en enorm lettelse at komme videre til 3.runde.

I 3.runde skulle jeg så møde den 12.seedede spanioler Portu981. Jeg havde tidligere mødt ham mange gange, men en god optakt til kampen gjorde mig fortrøstningsfuld. Jeg havde set hans tidligere kampe, så jeg følte mig helt parat til opgaven.

Men det der mødte mig, var alt andet end noget jeg var parat til: Portu981 havde lært at udnytte spillets hurtige server, og da mit spilrum er meget lille, var det ikke muligt for mig at tage et skridt tilbage og returnere dem. Det langt sammen med en rigtig dårlig forbindelse til Portu981 gjorde, at jeg var chanceløs og tabte klart 3-0 og dermed sluttede min turnering der.

DK_Faurschou

– Gustav skulle spille i 1.runde grundet sin seedning som nummer 37. Her skulle han op i mod den 97.seedede Punki. Det blev til en overkommelig 3-0 sejr og dermed gik Gustav videre til 2.runde.

I 2.runde var Gustav oppe i mod den 28.seedede Tanner79 fra Tyskland, og det blev til en spændende kamp, hvor flere forskellige aktører indenfor E-Bordtennis havde udråbt Tanner79 til det nye spændende talent, men det ville Gustav ikke høre noget om. Han slog nemlig Tanner79 sikkert med 3-1, og spillede sig dermed videre til 3.runde.

I 3.runde skulle han have mødt den 5.seedede Jonurkel fra Spanien, men da han havde trukket sig runden forinden skulle han op i mod den 69.seedede Smills, men han trak sig også fra denne kamp, og det betød at Gustav gik videre til 4.runde på en walk-over.

I 4.runde skulle Gustav møde DK_Spinmonsters banemand Portu981, og han havde ikke lagt de hurtige server på hylden, og det magtede Gustav ikke at håndtere, så han tabte også 3-0 til Portu981 på trods af fint spil, og dermed sluttede Gustavs turnering der.

Nick195b

– Nicki som tidligere har skabt store resultater – blandt andet ved i december-turneringen at vinde 3-plads i samme turnering – skulle lægge ud mod Tyskeren BM-Cross i 2.runde og den 61.seedede tysker voldte ikke den 4.seedede nogen som helst problemer, og han blev dermed besejret klart 3-0.

I 3.runde skulle Nicki op i mod Poul.s_DK’s banemand Fischer, og igen voldte tyskeren ikke Nicki nogen som helst problemer, der dermed let havde spillet sig i 1/8 dels finalen.

I 1/8 dels finalen skulle Nicki så op i mod den 20. seedede brasilianer Pixelfire, som på ingen måde var nogen nem opgave. Pixelfire har udmærket sig siden de allerførste turneringer som en del af toppen af E-Bordtennis og en nem kamp blev det bestemt heller ikke. I en kamp der bølgede frem og tilbage med en perlerække af fantastiske dueller ender Nicki heldigvis med at vinde dysten 3-2, og spillede sig dermed i kvartfinalen. I kvartfinalen skulle Nicki så op imod danskerdræberen Portu981, og Nicki kunne heller ikke justere hverken til de hurtige server eller forbindelsen til Portu981, og han endte desværre med at tabe kvartfinalen 3-1, og dermed sluttede Nicki’s turnering i kvartfinalen.

Npiet

– Vinder af det uofficielle danmarksmesterskab Npiet havde debut i den månedlige turnering men da han lå nummer 5 i verden på daværende tidspunkt, var der rigtig store forventninger til Piet.

Npiet lagde ud med at spille mod Arcadiac420 fra Tyskland, som blev kørt sikkert over med 3-0. I 3.runde var Piet oppe i mod moderator og den ansvarlige for alle officielle streams Sulik. Det var på ingen måde nogen drømmelodtrækning, da Sulik er en af de mest farlige modstandere i spillet. Han slår jævnligt både nummer 1 og 2 i verden, så Piet skulle være på sit absolutte topniveau for at slå den garvede polak. Det blev da også en meget intens og velspillet kamp mellem 2 af de absolut bedste spillere i verden, men heldigvis endte det med en 3-1 sejr til Piet, som bookede en plads i 1/8 dels finalen.

I 1/8 dels finalen skulle Npiet op i mod den 11.seedede spanioler Pitikaun. Pitikaun er til daglig ungdomstræner for det spanske ungdomslandshold og hans evner som både træner og spiller i irl bordtennis kommer bestemt også til udtryk i spillet. Så igen en meget svær kamp for Piet, der dog ikke levner Pitikaun mange chancer, og vinder klart 3-0, og dermed bookede han sig en plads i kvartfinalen. I kvartfinalen skulle han så op i mod verdens nummer 3 og den 3.seedede franskmand Seldon36, men Piets optakt til kampen var langtfra optimal. Piet havde dagen forinden fået konstateret corona og var meget påvirket af det under kampen. Han havde svært ved at trække vejret ordentligt, så det var meget svært for Npiet at spille i sit vanlige høje tempo. Det gjorde sig desværre udslagsgivende og Piet taber kvartfinalen 3-2.

Konklusion: Denne måneds officielle turneringer har været meget positivt at følge med i med danske briller. Vi har haft hele 9 spillere med fordelt over 2 turneringer, og har fået rigtig fine resultater undervejs. Jeg håber meget på, vi kan følge op på denne måneds resultater i februar.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her