I går havde vi en spændende workshop sammen med det svenske og norske forbund for at se på muligheden for et partnerskab bygget op omkring SUKIRU og festivalkonceptet.

Med til mødet var fra Sverige forbundschef @Thomas Buza og verksamhetskonsulent @Eskil Tyrberg, fra Norge Formand/Præsident @Christian Ibenfelt og fra Danmark @Martin Christensen, bestyrelsesmedlem, @Michael Maze, SUKIRU ambassadør, @Peter Rosenmeier, Parasport, @Jeppe Damsgaard, udviklingskonsulent og undertegnede.

Formålet med dagen var se på muligheden for et partnerskab med udgangspunkt i SUKIRU. Det skal være et partnerskab med baggrund i en fælles nordisk og europæisk udfordring om, at vi ikke er dygtige nok til at fastholde og tiltrække børn og unge til bordtennissporten. Derfor må vi tænke nyt, og vi må tættere på børnene, skolerne og klubberne.

Vi er enige om, at bordtennis er meget mere end bedst af 5 sæt til 11, og vi er fælles om en sport næsten alle har prøvet at spille, og som man kan spille alle steder. Det skal vi gøre til en endnu større fordel i fremtiden.
Vores nordiske venner kan som vi, se store potentialer i SUKIRau app’en, konceptet og festivalerne.

Forretningsudvikling

Vi havde en interessant dialog om SUKIRU, som en mulighed for forretningsudvikling, hvilket vi fra dansk side er meget interesserede i. Situationen er den, at hvis vi skal skabe vækst, så kræver det simpelthen større omsætning, end den vi har i dag.
Vi skal have mere manpower ud i skoler og SFO’ og ned i klubberne og hjælpe dem med at skabe gode klubmiljøer.

Hvis vi lykkes med at gå sammen i et partnerskab, kan vi stå sammen om investeringer i fremtiden, så vi fx har mulighed for at udvikle en app, der kan blive et brand blandt unge mennesker og på de sociale medier, vi kan bruge den i idrætsundervisning, og måske kan vi sælge den til andre lande i Europa og verden.
For når vi er tre nordiske lande, en tidligere verdensklasse spiller, et parasportsforbund samt ikke mindst Danmarks idrætsforbund, der virkelig tror på ideen om at koble mere leg og spil til bordtennissporten, så må der også være andre lande og aktører, der tror på det.

SUKIRU giver os en ny platform at arbejde på, både i den forstand at børn bevæger sig i følge Sundhedsstyrelsen historisk lidt, så der er brug for os i skoleverdenen. Og det giver os helt nye kommercielle muligheder for samarbejde med sponsorer og fonde, når SUKIRU når ud til 100.000 mennesker i 2024.
Målet er at øge Bordtennis Danmarks indtægter, så vi på sigt har mange flere midler til andre områder af Bordtennis Danmarks kerneområder såsom elite, talent, digitalisering og kommunikation, hvor vi kan gøre det væsentlig bedre.

Andre forretningsområder

Sammen med Sverige og Norge drøftede vi også andre forretningsområder, som kan styrke vores vej ind i fremtiden og bane vejen for flere indtægter.
Her taler vi om nye digitale løsninger på tværs af flere områder. Det ene handler om et nyt turneringssystem i stedet for TTC koordinator, der vist var moderne for 30 år siden og i den grad kunne trænge til en modernisering. Herudover taler vi om muligheden for streaming af kampe i DT og til DM, som kan anvendes i betting sammenhæng, så både BTDK og klubber kan tjene betragtelige midler.
Sverige har igennem en længere periode været i dialog med en indisk teknologi-virksomhed, Stupa, der er bordtennis kompetente og kan levere disse løsninger.

Næste skridt

Sverige og Norge er meget interesserede i at gå videre med dialog efter en produktiv og kreativ dag i Idrættens Hus. Alle tre lande går nu tilbage til deres bagland, hvor materiale og ideer drøftes intensivt med bestyrelser m.fl. Herefter taler vi videre til November.

Til sidst, i dag jeg været til klubfestival i Roskilde og bl.a. oplevet overværelsen af den første hold SUKIRU, hvilken energi og herlig oplevelse.
I morgen er det klubfestivalen, som jeg skal opleve, det bliver for fedt.

Martin Lundkvist, BTDK







Kilde

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her