Tre dage i Esbjerg med masser af bordtennis gav en succesfuld start på BTDK’ pigeindsats. Stærk sparring og engagerede trænere sikrede et godt bordtennisfagligt niveau på pigecampen og trænerteamet kan slet ikke vente til næste skridt på rejsen mod stærkere pigemiljøer, flere dygtige piger og flere kompetente trænere. Tak til trænerteamet og alle sparringsspillere der leverede en flot indsats. Og til Esbjerg BTK og formand Mogens Elkjær Olesen for gode forhold i Esbjergs lokaler.

Mie Skov gav værdifuld sparring
Inden turen gik til Esbjerg og tre dages sved på panden med 20 sultne damejuniorer, pigespillere og yngre piger, sluttede damejuniorerne, der trænede i Virums lokaler, af med en værdifuld snak og fælles refleksion med Mie Skov, der har prøvet det professionelle liv i bordtennis på egen krop.
Snakken mellem damejuniorerne og Mie var så værdifuld, at det meste af det planlagte træningspas blev droppet til fordel for en dybere snak om forskellige sider af livet med bordtennis.
Personlig udvikling er en nødvendigt for at kunne træffe beslutninger om de kommende års målrettede satsning på bordtennis. Dette arbejde skal vi have meget mere af i jagten på at finde holdbare løsninger for de damer, der gerne vil satse på bordtennis og samtidig have en rimelig indkomst.

Storm i Esbjerg
Vi nåede til Esbjerg inden stormen ramte. Til gengæld var der en perfekt storm og energi i træningslokalerne, hvor 20 piger fra hele landet var klar til at spille og lære sig nye eller bedre slag.
De første to dage var temaet forbedring af baghåndsspillet, både prik, pres og blok. Vi har meget at lære og forbedre i baghåndsspillet i forhold til timing og træfpunkter, og det er en helt grundlæggende forudsætning for bedre træningsmiljøer, at baghåndsspillet forbedres hos alle pigerne.

Pigerne gik til opgaven med stor iver, og der skete store fremskridt i den rigtige retning hos pigerne. Nu er det blot at tage det med hjem i klubtræningen, så der sker en god udvikling til vi snart ses igen. Den sidste dag var temaet åbninger på underskrue. Ikke mindst her var det perfekt med gode sparrings spillere, der kunne sikre kvalitet i øvelserne.

Første skridt på vejen
Formålet med pigeindsatsen er at skabe en rød tråd i arbejdet fra vi får pigerne ind i bordtennissporten til de får en livslang tilknytning til sporten enten som landsholdsspillere, divisionsspillere, motionister, trænere eller ledere. Og vi har brug for kvinder i bordtennissporten, for de bidrager til en mangfoldighed som er helt nødvendig, hvis vi skal udvikle os som sport.

Formålet er ligeledes at få flere piger til at træne mere og blive dygtige bordtennisspillere og dermed øge konkurrencen for de bedste.
Vi skal gøre mere og øge kvaliteten af tilbuddene til de bedste og mest målrettede piger ved at sikre god sparring, eller fx at tage på studieture i Europa til konkurrence mindede pigemiljøer fx i Østeuropa.
Vi skal udvikle mange flere trænere med stærke kompetencer indenfor pigebordtennis ved også at investere i trænerstudieture til fx UEM eller til træningsmiljøer i Østeuropa.

En samlet pigeindsats
Det kommer til at stille krav om et tæt samarbejde mellem BTDK og de deltagende klubber og spillere, hvis vi skal lykkes.
Jeg har i dag evalueret pigecampen med Magnus Mallander, og vi er enige om, at det er utilfredsstillende, at der var så mange afbud.
I det fremadrettede arbejde er pigeaktiviteter sidestillede uanset om det er en lejr for en mindre gruppe af spillere eller en camp for en større gruppe af spillere.
Magnus lægger iøvrigt vægt på arbejdet med, at vi skal kvalificere den daglige træning i klubberne, så vi kan fokusere camps på ting, der styrker de internationale perspektiver i arbejdet med trænere og spillere.

Det er til enhver tid BTDK’ ansvar, at camps holder højt fagligt niveau, og at der er god sparring. Samtidig er det et krav, at spillere møder op på camps med en determineret indstilling til træningen uanset om man er bedst eller dårligst i spillertruppen.

Talent og trænerudvikling for drenge
En arbejdsgruppe med Magnus Mallander, Christoffer Petersen, Rasmus Klein Døssing og undertegnede er ligeledes igang med at beskrive et konkret koncept for træner og talentudvikling med fokus på drenge. Her arbejder vi med tre niveauer; internationalt senior niveau, internationalt ungdomsniveau og begynder/talentniveau i Danmark.
Mere om det når materialet er klar.

Martin Lundkvist, BTDK
Kilde

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her