I lørdags mødtes dameligaens otte hold for første gang. Alle hold spillede to kampe. Mens flere af kampene blev trukket helt ud i golden set, var der et hold som ryddede bordet fra starten.

Amagerhallen blev første destination for årets Dame Bordtennisliga. Her skulle de otte hold for første gang testes af efter en lang sommerpause. Weekenden bød på mange nye spillere, intense opgør og en klar dominans i toppen.

Stilling efter første weekend:
1. Hvidovre Bordtennis (6 points, 12-0 score)
2. Virum (6 points, 12-8 score)
3. Amager (3 points, 6-9 score)
4. Sisu/Viby (2 points, 10-12 score)
5. Greve (2 points, 10-11 score)
6. Hillerød (2 points, 10-11 score)
7. Ballerup (2 points, 9-11 score)
8. OB (1 point, 5-12 score)

Hvidovre Bordtennis fik den perfekte start, da de vinder begge deres kampe 6-0 over henholdsvis Amager og OB. I det første opgør spiller og vinder den nyankomne og forsvarende danske mester Sophie Walløe begge sine kampe, mens de to nye svenske talenter, Agnes Svensson og Tuva Oredsson også fik den bedst mulige start i klubben, da de sammen vandt doublen og deres singlekampe. I det andet opgør overtog Jocefina Haagensen for Tuva Oredsson. Det gjorde hun på bedst mulig vis, da hun vinder doublekampen samt begge sine to singlekampe.

Virum placerer sig også i toppen, da de tager en tæt 6-4 sejr over Hillerød. Et utroligt spændende opgør, som meget lignede det, de to klubber havde i foråret i finalen. Valeria Hachard viser, at hun stadig er kaptajn for Virum, og hun vinder doublen, samt to ud af tre singlekampe. Hun taber dog aldeles overraskende til Emma Eckeroth, der vinder med hele 3-0 i sæt. Det er en sejr til Emma så tidligt i sæsonen, at det må give masser af selvtillid og motivation for at fortætte den hårde træning. Emma slår desuden også Annie Hedlund, hvilket også er en stor sejr.
Den nyankomne Annie Hedlund, der sidste år netop repræsenterede Hillerød, som vandt dog to ud af tre singlekampe, samt doublekampen, så fin start på sæsonen der også.

Maja Hansen, som spiller sin første sæson for Virum, bidrog også til sejren, da hun vinder den sidste kamp over debutanten Emma Eckeroth og giver Virum sejren. Der har dog givet været lidt startnerver hos Maja, for hun taber de to første kampe til Pia Toelhøj og Sofie Eckeroth, som hun normalt er lille favorit mod. Men det er altid lidt svært, når man begynder i en ny klub, hvor man gerne vil præstere sit bedste. Det blev til samme resultat i opgøret mod Greve, hvor unge Emma Vendelbo spillede i stedet for Valeria Hachard. En fin start for Virum-spilleren, da hun vinder den sidste kamp mod Louise Andersen og dermed giver Virum deres anden sejr.

I SISU/Viby’ opgør mod Hillerød lægger holdet ligeledes langsomt ud, da de igen fra start kommer bagud 1-4. De kæmper sig tilbage i opgøret, hvor det denne gang er Sally Maribo og Pernille Agerholm, som vinder to singlekampe hver. Holdkampen gik i Golden set og igen måtte SISU/Viby se sejren glide over til Hillerød. Sally Maribo tabte til den erfarne Pia Toelhøj efter golden sæt, der var en gentagelse af DM holdfinalen i 2021, hvor netop de to fightere mødtes. Værd at bemærke er det, at de unge Eckeroth Young guns igen viser, at de har taget et skridt op styrkemæssigt og er klar til at begå sig mod i den bedste række.
Sofie Eckeroth slå overraskende Pernille Agerholm med 3-0 og Emma Eckeroth slår sine to landsholdskolleger Sally Maribo og AC Christensen.

Amager taber første kamp 0-6 til Hvidovre. Det lykkedes dog hjemmeholdet at rejse sig igen, da de i deres andet opgør vinder 6-3 over Ballerup, og dermed kan sikre sig en tidlig start i top-4. Natalie Thomsen blev den helt store vinder i opgøret, da hun vinder alle sine tre singlekampe mod Ballerup.
Sisu/Viby taber overraskende begge deres to første kampe efter gysere og golden set. De placerer sig dog stadig i top-4, da begge kampe bliver tabt i golden set, hvilket giver dem et enkelt point fra begge nederlag.
Første opgør var mod Greve, hvor det jyske hold hurtigt kommer bagud 1-4. Det lykkedes dem dog at kæmpe sig tilbage ført an af unge Ann-Christine Christensen, der vinder to ud af tre singlekampe. Og det blev også den unge spiller, som skulle spille det afgørende golden set. Her lykkedes det hende dog ikke at tage sejren mod Sofie Andersson, som hun ellers have slået i den første kamp i holdmatchen.

Greve fik således en god start på årets sæson, da de vinder deres første opgør mod sidste års semifinalist fra Sisu/Viby. Sofie Andersson og Caroline Tanska viste begge høj klasse, da de sammen vinder doublekampe og 5 á 6 singlekampe. Og tæt på flere points kom de også, da de taber en tæt kamp 4-6 mod Virum, hvor de ellers var foran 4-3 inden Virum strammer grebet og vender kampen til sejr. Igen var det en sejr i doublekampen, som starter det hele for holdet. Men sidste års vinder fra Virum viser altså deres klasse og erfaring, da de vender kampen og tager sejren.

Ballerup kæmper sig til en flot sejr over OB i det første opgør. Modsat mange af de andre opgør, var det her en doublekamp som skulle afgøre det hele i golden set. Og den vinder Joan Larsen og Janne Jensen sikkert. De to spillere vandt også fem singlekampe tilsammen i opgøret mod OB.
Anden kamp blev dog en noget større udfordring, hvor de taber 3-6 til Amager. Joan Larsen viser ellers igen høj klasse, da hun vinder tre ud af fire kampe. Det var dog ikke nok til en sejr mod et stærkt spillende Amager-hold.

OB fik en skidt start på årets sæson, da de som det eneste hold kun formår at få et enkelt point med fra de to kampe i weekenden. De var ellers godt med i det første opgør, hvor de taber et utroligt tæt opgør i golden set til Ballerup. Den nyankomne Thea Nielsen var med fra start. Og hun blev da også noteret for en enkelt sejr i singlekampene. Trine Grauholm kom også godt fra start, da hun vinder den første doublekamp, samt to singlekampe.
I det andet opgør var OB-holdet chanceløse mod Hvidovre, som vinder stensikkert 6-0 over fynboerne.

Alt i alt en spændende første runde der lover rigtig godt for en spændende sæson, hvor mange kan performe på højt niveau.

DS

Kilde

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her