0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

HomeForbundsnytBordtennis DanmarkBTDK: Afgang til VM i Kina

BTDK: Afgang til VM i Kina

I dag tager et decimeret herrelandshold til VM i Chengdu i Kina til et anderledes VM.

Hele optakten optakten til dagens afgang har på alle måder været anderledes og et sandt mareridt.
Dels på det spillemæssige plan, hvor en skadet Jonathan gør chancerne for et godt VM resultat mindre. Men derudover er alt andet også anderledes. Selve området omkring Chengdu er i total coronanedlukning og ikke langt derfra har der for nylig været jordskælv.

Når spillere og landstræner Linus Mernsten tager afsted i dag, rejser de til Dubai for at mødes med alle øvrige deltagere ved VM og rejse den sidste del af turen i et fælles chartret fly til Chengdu. Det betyder, at alle rejser dertil samtidig, og alle forlader Chengdu samtidig på to forskellige datoer den 7. eller 10. okt.
hvis nogen bliver smittet med corona under opholdet, isoleres man i en uge på sit værelse, hvor man i øvrigt også er isoleret alligevel undtagen, når man er til træning eller skal spise.

Svær VM tilmeldning
I den sidste måned har BTDK arbejdet på at få styr på alt formalia inden afrejsen i dag. Det har været et cirkus af den anden verden. Udover selve tilmelding af holdet, så har visum ansøgningen været noget sig, og BTDK har ligget i pendulfart til den kinesiske ambassade med spillere, der har været i landet på forskellige tidspunkter.
Tobias Rasmussen fik kasseret sit pas, da ambassaden synes det var for slidt. Så måtte vi til borgerservice, der normalt ikke kan levere på rekordtid. Det lykkedes så denne gang?
Pasfoto til visumansøgning blev også kasseret, så Anders måtte rejse det halve Bulgarien rundt for at finde en fotograf, der kunne levere et foto af høj nok kvalitet. Derefter omlægning af opstart i de franske klubber for Tobias og Anders, da de skulle have taget fingeraftryk på den Kinesiske ambassade i Hellerup, som kun havde åbent tirsdag og torsdag. Og 100 andre ting med løbende PCR test af alle spillere og træner de seneste dage mm.

Dyrt VM
Det bliver uden sammenligning den dyreste tur til et VM i forbundets historie. Man kan bare tjekke på flybilletter til Chengdu. Dog er det chartrede fly lidt billigere, men det er stadig pivdyrt med +20.000 pr. billet. Derudover er ophold dyrt, når man er tvunget til at være der i mange dage før under og efter spillet.

Hvorfor spille VM overhovedet?
Fordi en fornuftig placering kan give adgang for holdet til European Games i sommeren 23’, der igen kan give en adgangsbillet til OL i Paris i 24’, hvis vi fx kan levere et resultat som sidste gang i 19’, hvor vi var i semi. Derudover er der storpolitik på spil. Det nyetablerede WTT, World Table Tennis ønsker ikke i fremtiden, at der spilles slutrunder, men at vi i stedet spille Grand Smash i et tennis lignende system. Så hvis vi udebliver fra VM, vil vi signalere, at vores slutrunder ikke betyder noget for os. Men vores slutrunder betyder noget for os, se bare i München til EM, hvor der var 6-7.000 tilskuere på lægterne, det er de oplevelser og begejstring, som vi elsker ved sporten. Det bliver indtil videre meget sværere ved WTT turneringerne, der spilles i en død hal uden tilskuere.

Groth bliver hjemme og genoptræner
Groth fik i juni det vi og læge + fys. i Team Danmark troede var en forstrækning i ryggen. Der blev lagt en plan, så Groth kunne blive klar til bl.a. VM, men det har så desværre vist sig, at der ikke blot er tale om en forstræning men derimod om en prolaps i ryggen. Det har en scanning vist, og derfor er Groth ude i to måneder. Først en måneds pause, derefter en måneds genoptræning inden træning og karriere kan genoptages. Det er naturligvis møgærgerligt for holdet.
Vi ser frem til at få Groth tilbage i form og til at se de øvrige på VM holdet træde i karakter og vinde kampe for Danmark.
God vind til VM holdet

Martin Lundkvist, BTDK

BTDK: Afgang til VM i Kina

Kilde

Seneste nyt

Virum BTK: Sally og Emil får bronze i holdkamp til ETTU Croatia Open 2024

Sally og Emil får bronze i holdkamp til ETTU Croatia Open 2024 https://www.virumbtk.dk/2024/02/sally-og-emil-faar-bronze-i-holdkamp-i-kroatien/ Source

BTDK: Stort tillykke til det danske u15 team med en flot bronze medalje ved

Stort tillykke til det danske u15 team med en flot bronze medalje ved European Table Tennis European youth Series i Osijek, Kroatien! ❤️🏓🇩🇰💪🏻💪🏻💪🏻 Congratulations to...

Brøndby: Masser af aktiviteter i weekenden – Stèfano, Kåre, Dennis og Ronny e

Masser af aktiviteter i weekenden 🏓 - Stèfano, Kåre, Dennis og Ronny er taget til Hillerød for at deltage i Fredagscup. - Lørdag spiller...

MANGLER DU BORDTENNISUDSTYR?