I dag er den første hverdag i det nye år, og vi skulle gerne alle sammen kunne holde af den. Men som vores dronning sagde i sin nytårstale, er der stadig sværere vilkår i hverdagen for mennesker med handicap, end der bør være i et land som Danmark.

Bevica Fonden kunne ikke have ønsket sig en bedre tale til at kickstarte vores 150 jubilæumsår, hvor vi har fokus på menneskesyn – vores, dit og alle andres – og den rummelighed, vi bør have i mødet med vore medmennesker. Hverdagen skal være god og inkluderende for os alle sammen, og vi skal alle have mulighed for at deltage og være tænkt med i samfundsindretningen og vores omgivelser.

Peter Rosenmeier er den første i en række mennesker med noget på hjerte omkring menneskesyn og rummelighed, vi har bedt om at medvirke til at igangsætte den samtale, vi gerne vil brede ud til alle danskere i jubilæumsåret. Hver måned vil vi lancere en ny kortfilm på vores nye hjemmeside og spørge, hvordan du ser på mennesker med handicap og på andre mennesker, der på den ene eller den anden måde falder uden for det, vi opfatter som normen. Og vi vil bede dig tænke over, hvad der ligger til grund for det menneskesyn.

Alle har nemlig et menneskesyn. Hvad er dit?

#Bevica150år #InkluderendeMenneskesyn #LeaveNoOneBehind #UniverseltDesign


Kilde

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her